2020

2020 ble et anderledes år for mange, også for det norske damekor som nyetablert ensemble. Selv om oppstarten bød på utfordringer, avlysninger og utsettelser fikk vi gjort våre første opptak med ensemblet. Les mer om det under aktuelt

Foto: Mari Gjørv

08.Des - 09.Des 2020

Avlyst: Vivaldis Gloria

Antonio Vivaldi “Gloria” – RV589
J.S. Bach “Jauchzet Gott in allen Landen” – BWV 51


Antonio Vivaldi skrev sitt fremragende Gloria i 1716, på konserten fremføres den originale versjonen for kvinnestemmer, sunget av Det norske damekor, landets første helprofesjonelle ensemble for damestemmer.


Beate Mordal fremfører Bachs kantate Jauchzet Gott in allen Landen.

Paulus barokk ledet av Christian Kjos


Første gang verket ble framført, var det foreldreløse jenter fra barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia som sang og spilte alle instrumenter. De fleste av dem var født i fattigdom, som et resultat av prostitusjon eller fødsel utenfor ekteskapet, og tilhørte barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia. I nesten 40 år (1703-1740) var Vivaldi lærer i musikk ved dette hjemmet. Ospedale della Pietá ble grunnlagt på 1300-tallet og hadde sin storhetstid på Vivaldis tid med over 3000 beboere på det meste.


Vi tar hensyn til smittevernreglene og gjør dette til en trygg arena. Dette fører til begrenset med plasser – så førstemann til mølla! Vi håper å gjennomføre konsert men følger selvfølgelig alle direktiver fra regjeringen, oppdateringer kommer fortløpende.

Medvirkende:

Beate Mordal, sopran
Justin Bland , barokktrompet
Det norske damekor, dir. Nina T. Karlsen
Paulus Barokk ledet av Christian Kjos