Venezias kjente barnehjem, L’Ospedale della Pietà, gav beskyttelse og utdannelse til jenter som ellers ikke hadde hatt et godt liv. Blant annet fikk jentene på L’Ospedale opplæring i musikk fra noen av den tidens største navn innen musikk – blant andre Antonio Vivaldi, som ble ansatt på Venezias barnehjem og musikkskole Ospedale della Pietà, for å undervise, komponere musikk og arrangere skolens konserter med jentene som var elever der. Kvaliteten på elevenes musisering var kjent over hele Europa og mange turister kom for å oppleve de storslåttene konsertene som ble arrangert på l’Ospedale.

I denne konserten vil elever fra Larvik Barne- og Ungdomsteater fremføre «Korets døtre», et kort teaterstykke om fire jenter i l’Ospedales kor. Stykket handler om savnet etter en mor, kjærligheten til musikken og hverandre og håpet om å finne engler blant oss her på jorden.

Deretter fremfører Det Norske Damekor Vivaldis Gloria, skrevet for koret og orkestret ved l’Ospedale, sammen med Oslo Circles

under ledelse av Mariangiola Martello.


Utøvere:
Det Norske Damekor
Oslo Circles
Ledet av Mariangiola Martello

----------------

Lørdag 1. oktober
Larvik kirke
kl. 18:00
Pris fra 50,- til 295,-
Varighet:
Ca 60 min uten pause

2021

14. og 15. des. 21

Avlyst: Julekonserter med det norske damekor

Det norske damekor inviterer til julekonsert med Brittens A Ceremony of Carols som hovedverk. Med oss har vi stjerneharpisten Sidsel Walstad, hele Norges harpist!


Benjamin Brittens verk, A Ceremony of Carols, for kor og harpe, ble første gang sunget i London i 1943, og er et kjent og kjært juleverk. Verkets tekster er hentet fra The English Galaxy of Shorter Poems, utgitt av Gerald Bullett i 1942.


Om Sidsel Walstad:
Helt fra de første harpeforsøkene som 9 år gammel Trondheims-jente hadde Sidsel målet klart: Hun skulle bli harpist! Og slik ble det.
Etter studier i Oslo, Indiana og København, har hun levd ut drømmen sin som en ettertraktet musiker, både som solist med egne prosjekter og som kammermusiker. Hun er også soloharpist i Kringkastingsorkestret, noe hun tidligere har vært i Den norske operas orkester.
Sidsel er rett og slett en harpist helt utenom det vanlige. En artist som overrasker og trollbinder sitt publikum.


Velkommen til en stemningsfylt, tradisjonell julekonsert! 

26. sept. 21

Det norske damekor

Vivaldis Gloria

Det norske damekor er invitert av Fagerborg til å gjennomføre Vivaldis Gloria under høymesse den 26. september. Verket vil gjøres av 8 sangere med interne solister og fremført sammen med orkester satt sammen av kantor Gjermund Brenne.


Første gang verket ble framført, var det foreldreløse jenter fra barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia som sang og spilte alle instrumenter. De fleste av dem var født i fattigdom, som et resultat av prostitusjon eller fødsel utenfor ekteskapet, og tilhørte barnehjemmet Ospedale della Pietá i Venezia. I nesten 40 år (1703-1740) var Vivaldi lærer i musikk ved dette hjemmet. Ospedale della Pietá ble grunnlagt på 1300-tallet og hadde sin storhetstid på Vivaldis tid med over 3000 beboere på det meste.


Velkommen til høymesse i Fagerborg kirke

26. september kl. 11.00 

29.-31. okt. 21

Faurés requiem

Det norske damekor fremfører Gabriel Faurés requiem, en udødelig messe og et av hans mest kjente verk. Messen er originalt skrevet for blandet kor, kammerorkester og orgel, men Det norske damekor vil med dette prosjektet stå for førstegangsoppføringen av en versjon  for damekor, orgel og strykekvartett i arrangement av Malcolm Bruno,

med interne solister.


I tillegg til requiemet, vil konserten inneholde verk skrevet for damekor med samme tematikk av blant andre

Henrik Ødegaard og Frank Havrøy. 


Medvirkende: 

Nina T. Karlsen, kunstnerisk leder

Gjermund Brenne, Orgel

Sammensatt strykekvartett

Det norske damekor, 12 sangere